IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
17:00 | 19 юли 2021
Обновен: 10:01 | 26 март 2024

Младеж от Синдел, шофирал редовно без книжка, застава пред Темида

Грози го затвор до 1 г. и глоба

По материала работи: Ставри Таргов
Младеж от Синдел, шофирал редовно без книжка, застава пред Темида

22-годишният А.С., привлечен към наказателна отговорност за това, че в условията на продължавано престъпление, управлявал моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред - престъпление по чл. 345, ал.2, във връзка с ал.1, във  връзка с чл.26, ал.1 от НК, бе предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна.

22-годишният мъж е криминално проявен и обвиняем по няколко досъдебни производства, които са в ход към момента под наблюдението на Районна прокуратура - Варна. Освен това той бил осъждан два пъти – по чл. 345, ал. 2 и по чл. 355, ал. 2 от НК.

Обвиняемият А.С. бил неправоспособен водач, на същия никога не било издавано свидетелство за управление на МПС. Въпреки това той често предприемал управление на автомобил, за което бил многократно санкциониран от органи на реда за различни нарушения на ЗДвП.

На 19 април 2020 година обвиняемият бил засечен от полицейски патрул да управлява лек автомобил „БМВ“ в село Синдел. При извършената проверка полицейските служители установили, че той бил неправоспособен водач, както и, че управлявания от него автомобил не бил регистриран по надлежния ред, като същия бил с прекратена регистрация. За констатираните нарушения на А.С. бил съставен акт за установяване на административно нарушение

Въпреки това на 30 април той отново се качил в автомобила и тръгнал. Направил няколко обиколки в центъра на селото, като при една от маневрите допуснал удар с предната част на автомобила в оградата на имот.

Вместо да изчака пристигането на полицейските служители обвиняемият напуснал местопроизшествието. По-късно А.С. бил издирен и му бил съставен акт.

Предстои Варненския районен съд да насрочи дата за разглеждане на делото. Ако бъде признат за виновен, А.С. той може да получи наказание „лишаване от свобода“ до една година или с „глоба“ от петстотин до хиляда лева.

Коментари

Новини Варна