IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
16:15 | 11 август 2021
Обновен: 08:22 | 14 април 2024

Пиян водач от Белослав, карал кола без книжка и номера получи условна присъда

Ще плати и глоба 400 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Пиян водач от Белослав, карал кола без книжка и номера получи условна присъда

В бързо производство, по силата на постигнато между страните и внесено за разглеждане споразумение, Районен съд – Варна, призна за виновен 42-годишен мъж. За всяко от деянията – за управление на нерегистриран по надлежния ред автомобил, без поставени табели с регистрационни номера, за шофиране с алкохолна концентрация от над 1,2 промила, както и без съответното свидетелство за управление на МПС, бяха определени отделни наказания.

42-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към наказанието е присъединена и глоба в размер на 400 лева.

При управление на лек автомобил без идентификационни табели на 25 юли тази година в град Белослав подсъдимият бил спрян за проверка от патрул. Оказало се, че колата изобщо не е регистрирана по надлежния ред, а проверката с дрегер на водача отчела 2,41 промила концентрация на алкохол.

Самият той нямал шофьорска книжка, като в едногодишен срок преди настоящия случай е бил наказван по административен ред, с влязло в сила наказателно постановление, отново за шофиране без съответното свидетелство за правоуправление. 

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 

Коментари

Новини Варна