IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
12:15 | 20 август 2021
Обновен: 10:19 | 25 април 2024

Протестиращи от "Автомагистрали Черно море" блокираха пътища

Организаторите бяха санкционирани с актове

По материала работи: Ставри Таргов
Протестиращи от "Автомагистрали Черно море" блокираха пътища

Снимка БНР

Работниците на "Автомагистрали - Черно море" и днес затвориха за час възлово кръстовище по пътя от Русе към Варна в знак на протест срещу неизплатените суми от страна на държавата за извършената от тях работа. Организаторите на протеста обаче получиха актове от Областно пътно управление в Русе.

Актове за блокиране на движението по път от републиканската пътна мрежа бяха съставени на организаторите на протеста от миналия петък и днес. Така синдикалните активисти Господин Янков и Пламен Петков понесоха персонална отговорност като организатори на протеста срещу неизплатените суми на дружеството "Автомагистрали-Черно море".

На кръстовището по пътя към Варна дойдоха служители на Областното пътно управление в Русе, но те не пожелаха да коментират действията си.

Това е трети протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма, които чакат 37 милиона лева от държавната фирма "Автомагистрали" за месеците април и юни.

Строителни работници протестират и на входа на Бургас. Автомобилите там чакат по около 10 мин.

Кореспонденцията и срещите в МРРБ не са дали чакания резултат. От регионалното министерство са заявили, че те коректно са изпълнили възложените ремонти дейности, но АПИ е възложила работа за повече пари, отколкото е бюджетът и за тази година.

Преди дни министър Виолета Комитова посочи, че сключването на договори за ремонтни дейности, без да е осигурен необходимият финансов ресурс, е практика в сектора. За да бъдат платени парите на строителните фирми, които са в същата ситуация, трябва да се актуализира бюджетът, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна