IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
13:45 | 24 август 2021
Обновен: 12:07 | 29 април 2024

Обучават кандидатите за преброители във Варненско

Специално внимание ще бъде обърнато на стриктното спазване на противоепидемичните мерки

По материала работи: Ставри Таргов
Обучават кандидатите за преброители във Варненско

В периода 24 август – 1 септември при стриктно спазване на противоепидемичните мерки започват обученията на преброителите и контрольорите за област Варна, които ще бъдат наети за Преброяване 2021. Това съобщават от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

Списъците с одобрените кандидати за преброители, контрольори и придружители, както и графиците за обученията са обявени в интернет на страниците на общинските и районните администрации.

Обученията в цялата страна се организират от общинските преброителни комисии и териториалните статистически бюра. Те ще се проведат в специално наети за целта зали с достатъчно голям капацитет при спазване на издадените от Министерството на здравеопазването

Преброителите и контрольорите ще бъдат запознати със Закона за преброяването, съдържанието на преброителните карти, начина и времето на работа, правата и задълженията им.

Специално внимание ще бъде обърнато на стриктното спазване на противоепидемичните мерки и указанията, които Националния статистически институт получи от Министерство на здравеопазването за провеждане на Преброяване 2021.

На всички участници ще бъдат раздадени обучителни материали.

Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България ще се проведе в периода 7 септември - 3 октомври 2021 година, като ще премине на два етапа:

 Първи етап - чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември 2021 г. до 17 септември 2021 година.

 Втори етап - чрез посещение на домакинствата. В периода от 18 септември 2021 г. до 3 октомври 2021 г. преброителите ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. вечер, включително събота и неделя.

Актуална информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021е налична на https://census2021.bg/.

Коментари

Новини Варна