IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
15:45 | 26 август 2021
Обновен: 11:22 | 30 април 2024

Жълт код за дъждове и бури и за Варна

Утре също се очакват валежи

По материала работи: Ставри Таргов
Жълт код за дъждове и бури и за Варна

Обявиха жълт код за дъждове и гръмотевични бури в още две области – Сливен и Варна. Предупреждението за краткотрайни дъждове и гръмотевични бури важи и за областите Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол и Бургас. Там са възможни и градушки.

Днес захлаждането ще продължи, а валежите ще са главно в Южна и Източна България, след обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни явления, информират от НИМХ.

Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26 и 31 градуса, за София - 25 градуса, по Черноморието - 28-29 градуса, в северните райони - до 28 градуса, а в Южна България - до 31 градуса.

В петък е възможно да има слаби превалявания в Източна България. В останалата част от страната ще има разкъсана облачност, а температурите слабо ще се повишат и ще бъдат между 27 и 30 градуса, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна