IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
13:30 | 27 август 2021
Обновен: 21:27 | 13 май 2024

И Варна влезе в "червената зона"

От РЗИ са разпоредили увеличение на болничните легла до 500

По материала работи: Ставри Таргов
И Варна влезе в "червената зона"

Още 2 области официално достигнаха червената ковид зона. Това са - Пазарджик и Варна. Така почти половината страна мина прага от 250 заразени на 100 хиляди население.

Нови ограничения засега няма въведени. От РЗИ - Варна, са разпоредили увеличение на болничните легла до 500. На национално ниво заболеваемостта е 247.
От днес в столицата се разкриват 26 детски ковид легла, като 8 от тях са за бебета, а две за интензивно лечение.

Новите случаи са 1733. За пореден ден процентът на положителните проби е над 7. Хоспитализираните вече са над 3 хиляди. За последните 7 дни са починали 209 души.

"Броят на болните не е толкова голям. Заразените не са толкова много. Няма драма в ситуацията, бъдете спокойни. Ако е необходимо да се прилагат мерки, те ще бъдат приложени. За момента това не се налага.

В Оперативният план, който приехме, сме планирали разкриване на допълнителни легла. Разкриването на тези легла върви по него.

И в София, и в страната нищо извънредно не се налага да се прави в момента", каза д-р Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна