IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
16:35 | 31 август 2021
Обновен: 19:13 | 14 май 2024

Извиха се опашки на ГКПП с Румъния в Добричко

Масово се прибират молдовци, украинци и румънци

По материала работи: Ставри Таргов
Извиха се опашки на ГКПП с Румъния в Добричко

Километрични опашки от автомобили и камиони са се образували отново на граничните пунктове с Румъния в област Добрич. Преминаването на превозните средства се забавя допълнително и от въведените ограничения от страна на румънските здравни власти, според които пътници, идващи от България, които нямат сертификат за ваксина или отрицателен тест и не са преболедували Ковид-19, подлежат на 14-дневна карантина.

Опашката на ГКПП Кардам е от около 2 километра, а на Дуранкулак от над 5 км. Пътното платно в посока границата ни с Румъния е заето, както от тежкотоварни автомобили, така и от леки коли, тъй като на граничните пунктове няма разделен поток за двата вида превозни средства. Ситуацията, по думите на кмета на село Кардам Георги Събев, е много тревожна, сред чакащите има и семейства с малки деца.

"Няма как леките коли да изпреварят камионите. Не могат да се разминат. Обработката става много бавно. Повечето хора влизат под карантина. Масово се прибират молдовци, украинци и румънци".

Проблем за местните жители е и несъобразената скорост, с която се движат превозните средства през населеното място, като през изминалата нощ тежкотоварен автомобил е съборил и част от ограда на къща в края на селото, допълни още Георги Събев, цитиран от радио Варна.

Коментари

Новини Варна