IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
09:00 | 4 септември 2021
Обновен: 21:14 | 22 март 2024

Учебни стрелби започват край Шабла

Над населените места източно от Добрич ще прелитат военни самолети и вертолети

По материала работи: Ставри Таргов
Учебни стрелби започват край Шабла

Гражданите да ограничат движението си в района на учебните стрелби, които ще се състоят край Шабла в дните между 8 и 11 септември. За това призовават от областната управа в Добрич, съобщава радио Варна.

Бойните стрелби с формирования от Въоръжените сили на Република България ще се проведат на зенитния полигон на Военновъздушните сили "Шабла" и прилежащата акватория на Черно море, като е предвиден и резервен ден - 12 септември, посочват от областната управа.

За временно опасни се обявяват участъците от въздушното и морското пространство, намиращи се между нос Карталборун, нос Калиакра и линията, отстояща на 100 километра от бреговата ивица. Предупреждението е и за пространството над посочените обекти на височина до 40 километра за времето от 8.00 часа на 8 септември до 20.00 часа - на 11 септември.

През този период над населените места източно от Добрич ще прелитат военни самолети и вертолети, някои от които - на малки височини. За да не бъдат допуснати инциденти, гражданите трябва да ограничат пребиваването си в района по време на стрелбите, предупреждават от областната управа.

Коментари

Новини Варна