IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини
11:45 | 18 октомври 2021
Обновен: 23:51 | 10 април 2024

Шофьорът на пежото, ударил 2 патрулки, е настанен в психиатрия

Той бе задържан след преследване

По материала работи: Ставри Таргов
Шофьорът на пежото, ударил 2 патрулки, е настанен в психиатрия

Районна прокуратура – Разград, ръководи досъдебно производство във връзка със случай на отказ от спазване на полицейско разпореждане и причинени материални щети по два патрулни автомобила и по три частни автомобила.

На 17 октомври при опит да бъде спрян за проверка л.а. „Пежо“ 48-годишният му водач не се съобразява с полицейските разпореждания, не спира на подадения сигнал и продължава своето движение.

Тъй като създавал опасност за гражданите и другите участници в трафика, последвало полицейско преследване. Мъжът не се съобразил с многократните призиви да спре, не се впечатлил и от предупредителните изстрели във въздуха.

Успял да причини материални щети на два полицейски автомобила, участвали в преследването, както и на още три превозни средства, собственост на други граждани. При така създалата се ситуация, няма пострадали хора.

Действията на полицейските служители дали резултат и 48-годишният нарушител бил задържан. При направените тестове не била установена употреба на алкохол или наркотични вещества. Мъжът е задържан и настанен в специализирано болнично отделение.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Разград. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

Коментари

Новини Варна