IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
13:30 | 8 ноември 2021
Обновен: 10:27 | 17 април 2024

Областният на Шумен претърпя катастрофа

Бил е с личния си автомобил

По материала работи: Ставри Таргов
Областният на Шумен претърпя катастрофа

Областният управител на Шумен Валентин Александров е катастрофирал с личния са автомобил "Киа" в крайпътна мантинела. Не е пострадал от произшествието, станало в събота към 18:30 часа, но е отказал да бъде изпробван с техническо средство. Издаден му е талон за химическо изследване.

Тези подробности около инцидента с материални щети оповестяват днес от ОДМВР Шумен, без да уточняват самоличността на 56-годишния водач зад волана.

В съобщението обаче изрично е уточнено, че "произшествието не е със служебен автомобил, а водачът не е бил в качеството си на длъжностно лице, което изпълнява служебни задължения".

Сигналът за произшествието на път I-7 /Силистра- Шумен- Велики Преслав- Ямбол- Елхово/ постъпил преди 18:30 часа в събота. На място е изпратен екип на пътна полиция и униформените са установили, че 56-годишен водач на лек автомобил "Киа" с шуменска регистрация се движил от Шумен към Велики Преслав. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се ударил в еластичната ограда.

В произшествието няма други участници. Екип на спешна помощ не е насочван на място, тъй като не е имало пострадали. Водачът е тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Пробата му е отрицателна.

Пътните полицаи са отработили произшествието. Изготвен е акт за установени административни нарушения, съобщават от ОДМВР Шумен.

Валентин Александров седна в стола на губернатор през май т.г. за втори път. През 2017-та също е бил областен управител за три месеца. Той има над 25-годишен стаж в системата на МВР.

Работил е като началник сектор „Криминален“, началник на РПУ, началник служба „Полиция“, бил е и директор на ОДМВР – Шумен, съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна