IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
16:38 | 8 ноември 2021
Обновен: 01:15 | 25 март 2024

Син удушил баща си отива за 11 г. в затвора

Наложеното наказание е по-ниско от минималното заради смекчаващи вината обстоятелства

По материала работи: Ставри Таргов
Син удушил баща си отива за 11 г. в затвора

37-годишният М.М., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, за убийството на своя баща - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 1 във връзка с чл. 115 от НК, беше признат за виновен. Окръжният съд в града определи той да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 години при строг режим на изтърпяване.

Наложеното наказание е по-ниско от минималното, предвидено в закона за това деяние, тъй като е приложен чл. 55, ал. 1, т. 1 от НПК поради наличие на многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

Съдът уважи гражданските искове на четирима близки роднини на жертвата на престъплението и осъди обвиняемия да заплати общо 130 000 лева обезщетения за причинени неимуществени вреди. В тежест на М.М. са направените разноските по делото в размер на 1602,95 лева, както и държавните такси върху уважените граждански искове.

На 17 май тази година в семейната къща в с. Петров дол след поредна ескалация на конфликт между баща и син, датиращ от дълго време, младият мъж умъртвил своя родител. Първоначално смъртта на мъжа била възприета като естествена поради множество тежки заболявания, които имал.

Но след извършена ексхумация на тялото резултатите от направените съдебно-медицински експертизи показали, че смъртта му настъпила насилствено в резултат от задушаване.

М.М. признал за извършеното от него престъпление.

Коментари

Новини Варна