IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
14:45 | 11 ноември 2021
Обновен: 21:43 | 18 май 2024

Заловиха 13 нелегални имигранти в Шумен

Сред тях има и непълнолетни

По материала работи: Ставри Таргов
Заловиха 13 нелегални имигранти в Шумен

Снимка радио Шумен

Група от 13 нелегални мигранти, петима от които непълнолетни, е установена рано тази сутрин в Шумен, информират от Областната дирекция на МВР - Шумен. Първи за появата им съобщи Радио Шумен и очевидец, който е забелязал струпването на съмнителни хора.

В 05:50 ч. в полицейското управление е приет сигнал, че на тротоар на бул.“Ришки проход“ пред митницата в града са забелязани подозрителни лица. На място веднага са насочени полицейски екипи. Униформените установили 13 души, от които само един имал документ за самоличност. Петима от тях били непълнолетни.

Чужденците казали пред полицейските служители, че са от Афганистан. Задържани са за срок до 24 часа в РУ- Шумен, образувано е досъдебно производство за незаконно преминаване на държавната граница.

След като бъдат разпитани, предстои да бъдат транспортирани до бежански център. В момента мигрантите се тестват за коронавирус.

Между 6 и 9 ноември в община Омуртаг бяха заловени общо 40 мигранти от Афганистан. В една от групите имаше деца, припомня БНР.

Коментари

Новини Варна