IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
17:00 | 19 ноември 2021
Обновен: 02:38 | 25 април 2024

Извергът от Цар Калоян остава в ареста

Съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение

По материала работи: Ставри Таргов
Извергът от Цар Калоян остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура - Разград, съдът определи „задържане под стража“ за 25-годишния Н.Я. от град Цар Калоян, изнасилил своята непълнолетна братовчедка, причинил й множество тежки телесни повреди и опитал да я убие, като я запали.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за три престъпления: по чл. 116, ал. 1, т. 6, т. 8 и т. 12 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, по чл. 152 от НК и по чл. 330 от НК.

На 16 ноември 2021 година жертвата на 25-годишния мъж е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Извършителят на тежкото престъпление беше задържан за срок до 72 часа, след като се укриваше близо 24 часа.

Днес Окръжният съд на Разград наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо Н.Я. и той остава в ареста. Сред мотивите на прокуратурата бе тежестта на наказанията, предвидени по закон за престъпленията, за които е обвинен 25-годишният мъж, и високата опасност той да се укрие и да избегне наказателно преследване.

Коментари

Новини Варна