IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
11:45 | 23 ноември 2021
Обновен: 18:38 | 25 април 2024

Огънят в дома в с. Рояк тръгнал от подпокривното пространство

Окръжната прокуратура във Варна води разследването

По материала работи: Ставри Таргов
Огънят в дома в с. Рояк тръгнал от подпокривното пространство

Окръжна прокуратура - Варна, ръководи досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 от НК по повод пожар, възникнал в дом за възрастни хора в с. Рояк. При него са загинали девет души. Останалите обитатели на дома са били своевременно евакуирани.

Сигналът за инцидента е постъпил на 22 ноември 2021 г около 18,00 часа. Според първоначалната информация огънят е тръгнал от подпокривното пространство на сградата.

Веднага след потушаването на пламъците и обезопасяването на сградата, още снощи е извършен първоначален оглед на местопроизшествието.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна, с активното участие на служителите от ОД на МВР в града работата по разследването на причините и обстоятелствата за възникване на тежкия инцидент и на причините, довели до смъртта на възрастните хора, продължава.

Текат огледи, разпити на свидетели, назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска  експертизи.

Коментари

Новини Варна