IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Област Варна
13:30 | 2 декември 2021
Обновен: 15:14 | 16 април 2024

Мъж с двойно гражданство, държал над 50 г марихуана и 117 г метамфетамин, остава в ареста

Това стана по искане на Окръжна прокуратура – Шумен

По материала работи: Ставри Таргов
Мъж с двойно гражданство, държал над 50 г марихуана и 117 г метамфетамин, остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен, състав на Шуменския окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо 47-годишен мъж с двойно гражданство, обвинен, че е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в условията на опасен рецидив – престъпление по  чл. 354а, ал. 2, т. 4 от НК.

Съдът уважи мотивите на прокуратурата да поиска „задържане под стража“ за Е.Г., сред които беше фактът, че той няма постоянен адрес в Република България, има двойно гражданство и само за последната година е осъществил 50 пътувания между нашата страна и Република Турция.

Освен това задържаният е добре известен на органите на реда и прокуратурата. Той е осъждан за международен трафик на хероин от южната ни съседка, както и за бягство от Затвора в град Ловеч. Това показва предпоставка за извършване на друго престъпление от негова страна, ако бъде освободен.

Е.Г. беше задържан на 29 ноември 2021 година при проведена специализирана операция под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен. При претърсванията, извършени на три адреса в Шумен и областта, както и в един автомобил, са намерени и иззети 59 грама марихуана във вакуумна опаковка и 117 грама метамфетамин. Иззети са също четири пистолета и множество боеприпаси, за които не са представени съответните разрешителни. Назначени са експертизи за изясняване на техния произход и вид.

До деня на съдебното заседание обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда. Определението на Окръжния съд в Шумен подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

Коментари

Новини Варна