IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Област Варна
11:50 | 11 януари 2022
Обновен: 07:14 | 16 април 2024

Задържаха двама с 11 кг марихуана

Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха двама с 11 кг марихуана

Окръжна прокуратура - Шумен, привлече към наказателна отговорност двама мъже от Нови пазар за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Те са обвинени за това, че са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. С.С. (35 г.) и Р.Й. (37 г.) са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение.

В следобедните часове на 10 януари 2022 година, на разклона за село, намиращо се в община Нови пазар, е спрян за проверка от служители на ОД на МВР – Шумен, лек автомобил. У водача му – С.С., са намерени и иззети 170 грама суха тревиста маса, която реагирала на полевия тест за марихуана.

В хода на извършените неотложни следствени действия, е установено че в село Сечище, в дома на Р.Й. се намират три чувала, съдържащи общо 11 кг марихуана, четири буркана с още 200 грама от наркотика и буркан със семена.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

Коментари

Новини Варна