IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
16:00 | 22 януари 2022
Обновен: 13:23 | 22 април 2024

АПИ не иска да разшири пътя Варна - Добрич

Средно на ден оттам преминават по 8 000 автомобила, от тях 1000 са тежкотоварни

По материала работи: Ставри Таргов
АПИ не иска да разшири пътя Варна - Добрич

Разширяването на пътя Варна - Добрич не е включено в плана на Агенция „Пътна инфраструктура” за тази година. Това съобщи регионалният министър Гроздан Караджов в отговор на въпрос от народния представител от Добрич Мая Димитрова. В предаването „Позиция” на Радио Варна Димитрова подчерта, че пътят е много натоварен, а стотиците ТИР-ове често създават проблеми с движението.

"През последните три години по пътя Варна - Добрич, средно на ден, преминават по 8 хиляди автомобила. От тях хиляда са тежкотоварни", каза депутатът от БСП.

Мая Димитрова съобщи, че депутатите от Добрич няма да се откажат от настояването си пътя да стане четирилентов и изрази надежда, че това искане ще бъде подкрепено и от варненските им колеги. Тя напомни, че пътят е важен за хиляди хора в няколко общини.

През тази седмица бе организирана среща между народните представители от Добрич с кметове на градовете в областта, на която бе решено да работят съвместно за разширяването на пътя, съобщава радио Варна.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Ако за някой любим на управляващите град и регион няма проблемий но стане ли въпрос за Варна веднага се стопира всичко. Това защото варненци са мыхльовци и спат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Бай Хой ( преди 2 години )
Ми нормално е сламарите да го искат.Десетки хиляди със слама в косата работят във Варна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
хави ( преди 2 години )
нали бибиобещавоши читирилентов път от Кардам ду Вяарна?куга ва гробари???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна