IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
16:00 | 23 януари 2022
Обновен: 14:33 | 16 април 2024

Аврен скочи срещу "Енерго Про"

Причината - честите прекъсвания на електрозахранването

По материала работи: Ставри Таргов
Аврен скочи срещу "Енерго Про"

Жители на варненското село Аврен подготвят жалба до "Енерго-Про" заради честите прекъсвания на тока. По думите на хората при всеки по-силен вятър или дъжд те остават без ток часове наред.

Според жителите токът спира постоянно и има ниско напрежение, което на моменти вместо 220 те са измерили, че е 60-80 волта.

Масово изгарят електроуреди, последният сериозен проблем е бил на 10-и срещу 11-и януари, когато в селото е имало 17 токови удара и повече от 12 часа жителите са били без ток.

Повечето хора се отопляват на електричество, което в студените зимни месеци създава огромни проблеми.

Позицията на "Енерго-Про" е, че през миналата година са направени инвестиции в размер на над 230 хиляди лева за подобряване на електрозахранването в района.

Предприети са и мерки, които намаляват автоматичните изключвания заради неблагоприятни външни фактори, включени са и допълнителни защити на съоръженията, както и мерки за подобряване качеството на електрозахранването, но се налагат и планови прекъсвания, за да се извършва тази профилактика.

Проблемът касае повече от 4000 човека в 17 населени места, само в Аврен са около 600 домакинства, съобщава БНТ.

Коментари

Георгиева ( преди 2 години )
И днес след подписване на жалбата, токовите удари бяха сведени до 2-3, но денят още не е свършил
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна