IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
15:00 | 8 февруари 2022
Обновен: 22:15 | 16 април 2024

Самотно живееща жена загина при пожар в дома си

Не е успяла да напусне горящата постройка

По материала работи: Ставри Таргов
Самотно живееща жена загина при пожар в дома си

Снимка bTV

Жена загина, след като пожар изпепели къща в шуменското село Троица, има и пострадал пожарникар, съобщават от ОДМВР - Шумен.

Сигналът за пламъците е подаден около 22:50 ч. вчера. Съобщено е, че имотът се обитава от самотно живееща жена, която вероятно не е успяла да го напусне. Към мястото на инцидента веднага са се насочили два противопожарни екипа. На място огнеборците заварили да гори двуетажна къща и прилежаща към нея селскостопанска постройка. На помощ в потушаване на огъня пристигнали още два екипа от Шумен.

Силно разразилия се огън не позволил на огнеборците да влязат в имота, за да търсят пострадал. При пожарогасителните действия в една от стаите на първия етаж е намерено обгоряло тяло. Предполага се, че загиналата е собственичката на имота.

При потушаването на пламъците и при изнасяне на силно нагрята метална бутилка с газ е пострадал пожарникар от Велики Преслав. Получил е обгаряне на пръсти на дясна ръка, обработен е на място от екип на Спешна помощ.

Пламъците, които били на площ от около 200 кв. м, са потушени от девет огнеборци с помощта на 36 тона вода. Унищожено е домашно имущество, мебели, уреди, техника. Спасена от опожаряване е къща в съседство.

На място е останал екип на РУ- Велики Преслав. Днес е започнал оглед. Образувано е досъдебно производство. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване.

Коментари

Новини Варна