IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
11:45 | 4 април 2022
Обновен: 10:37 | 18 април 2024

Задържаха 14 нелегални мигранти от Афганистан край Разград

Срещу тях са образувани бързи производства

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха 14 нелегални мигранти от Афганистан край Разград

Четиринадесет млади мъже, нерегламентирано преминали през границата на Република България и задържани край Разград, са привлечени към наказателна отговорност

Четиринадесет млади мъже, преминали нерегламентирано границата на Р. България, са привлечени към наказателна отговорност по чл. 279, ал. 1 от НК.

В следобедните часове на 1 април в района на град Лозница, област Разград, са задържани две групи чужди граждани, без документи за самоличност,  самоопределящи се като афганистанци. Само двама от тях са декларирали, че са пълнолетни – на 19 г. и на 24 г., а останалите са заявили, че са непълнолетни и възрастта им е между 14 г. и 17 г.

Чужденците са преминали нелегално държавната българо-турска граница на неустановено към момента място, като са прескачали през съществуващата там ограда. Всички те заявили, че искали да преминат през България, без намерение да остават в страната.

Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Разград. Очаква се Районният съд в града да насрочи заседания по делата.

Всички 14 лица за задържани с постановление на наблюдаващ делата прокурор с оглед довеждането им пред съда за срок до 72 часа.

Коментари

gancho.diankov ( преди 2 години )
По време на соца, на южната ни граница се стреляше на месо и никой не можеше да премине. Сега има ли някой, който да е отговорен за незаконното преминаване?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна