IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
13:40 | 13 април 2022
Обновен: 13:35 | 25 април 2024

Над 800 украински бежанци преминаха през ГКПП Дуранкулак за денонощие

Потокът продължава да се увеличава

По материала работи: Ставри Таргов
Над 800 украински бежанци преминаха през ГКПП Дуранкулак за денонощие

Продължава да се увеличава потокът от украински граждани, влизащи в България през ГКПП Дуранкулак, като само за изминалата нощ техният брой е над 800. От БЧК са направили график, който да осигурява денонощно присъствие на границата за предоставяне на хранителни продукти, напитки и хигиенни материали. Обработката на документи за временна закрила се извършва на 11 гишета.

Подобрени са вече условията за посрещане на украинските граждани на границата, на пункта вече са доставени водоноска и фургон, в който да се складират хранителните продукти, заяви председателят на ОС на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов.

С помощта на областните структури на БЧК е изготвен график за денонощни дежурства, като първи отзовали се са доброволците от Сливен, след това смените ще бъдат поети от доброволци от Пловдив и Благоевград.

Проблем на пункта продължават да са автобусите, за чиито пътници обещаната от туроператорски фирми резервация не съществува, съобщава Радио Варна.

Коментари

Новини Варна