IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Област Варна
15:50 | 29 юни 2022
Обновен: 20:05 | 21 септември 2023

В автобусна линия 409 Варна - Аксаково - с 2 вида билети и карти

Между превозвачите от двете общини не бе постигнато съгласие за общи превозни документи

По материала работи: Ставри Таргов
В автобусна линия 409 Варна - Аксаково - с 2 вида билети и карти

За информация на пътниците, ползващи автобусна линия №409 по направление гр. Варна – гр. Аксаково: Обслужването на линия 409 се извършва едновременно от двама превозвачи - от страна на Община Варна е „Градски транспорт“ ЕАД, а от страна на Община Аксаково е „Ченсфилд-55“ ЕООД.

По писмено уведомление от „Ченсфилд-55“ ЕООД, адресирано до Областния управител на област Варна, както и до кметовете на Община Аксаково и на Община Варна, считано от 01.07.2022 г. в автобусите на превозвач – квота гр. Аксаково ( „Ченсфилд-55“ ЕООД ) се преустановява действието на всички карти и билети, издавани от Община Варна и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщават от ОП ТАСРУД.

Уведомяваме пътниците, ползващи обществения транспорт по маршрутна линия №409 по направление гр. Варна - гр. Аксаково – гр. Варна, че считано от 01.07.2022 г. /петък/ в автобусите на Превозвача, обслужващ Община Аксаково - „Ченсфилд-55“ ЕООД няма да се признават превозните документи – билети и карти от Автоматизираната билетна система и абонаментни карти, издавани от „Градски транспорт“ ЕАД.

За улеснение на гражданите и гостите на града препоръчваме да се следи разписанието на автобусите на двата отделни превозвачи и да се използват превозните средства на „Градски транспорт“ ЕАД, допълват от ОП ТАСРУД.

Реципрочно на едностранно въведената мярка, в превозните средства на „Градски транспорт“ ЕАД няма да се считат за валидни превозни документи, издадени от „Ченсфилд-55“ ЕООД, съобщават от община Варна.

Коментари

Новини Варна