IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
16:30 | 24 август 2022
Обновен: 01:27 | 4 октомври 2022

Приемат оферти за проектиране на ремонта на близо 23 км от пътя Пчелник - Бенковски в област Варна

Срокът е до 20 септември

По материала работи: Ставри Таргов
Приемат оферти за проектиране на ремонта на близо 23 км от пътя Пчелник - Бенковски в област Варна

Областно пътно управление - Варна, обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на 22,9 км от третокласния път III-9042 Пчелник - Венелин - Садово - Бенковски. Прогнозната стойност на поръчката за изработване на техническия проект е 458 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 20 септември т. г.

Третокласното трасе свързва населените места в общините Долни Чифлик и Аврен и по първокласния път I-9 Бургас – Варна е удобна връзка с областния център Варна и автомагистрала „Черно море“.

Участъкът, планиран за основен ремонт, преминава през 4 населени места – Пчелник, Венелин, Садово и Бенковски. В отсечката има четири големи мостови съоръжения, за които проектът следва да определи необходимите ремонтни дейности. Съоръженията са над р. Камчия на 3-ти км при с. Венелин, над дере при 5-ти км между с. Венелин и с. Садово, при 10-ти км в с. Садово и при 17-ти км в участъка между отбивката за с. Добри дол и с. Бенковски.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

Срокът за изработването на техническия проект е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Коментари

Новини Варна