IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
08:45 | 4 септември 2022
Обновен: 06:06 | 17 април 2024

След пороя: Водата в Добрич не става за пиене

Мътна е

По материала работи: Ставри Таргов
След пороя: Водата в Добрич не става за пиене

Ситуацията в област Добрич след проливните дъждове от изминалото денонощие се нормализира. Спасителните екипи са евакуирали 53-ма души, 35 от тях са се возили в аварирал автобус.

Десетки са сигналите за наводнени дворове, къщи, улици и паднали дървета. По препоръка на Регионалната здравна инспекция водата в Добрич е добре да не се ползва за питейно-битови нужди поради мътност.

Евакуираните от спасителните екипи хора са предимно от закъсали превозни средства. Автобус, превозващ работници, е бил залят от приливна вълна в село Бранище. Шофьорът Иван Иванов разказва, че не е видял никаква сигнализация за опасност.

Придошлата вълна нанася поражения и на намиращия се в близост сервиз за автомобили. Щетите са големи, посочи собственикът му Драгомир Димитров.
В село Бранище са били наводнени и къщи, информира кметът Димитър Димитров.

Приливна вълна заля и скейтпарка в Добрич и затвори пътя към село Богдан заради отнесена асфалтова настилка.

Обстановката в засегнатите райони се нормализира. Остава препоръката на здравните служби водата да не се ползва за питейно-битови нужди поради наводнени водоизточници, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна