IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Област Варна
13:00 | 12 септември 2022
Обновен: 22:08 | 25 март 2024

От 12 септември по-евтин паркинг в Албена

От 20 на 10 лв. пада цената за престой в зелената зона

По материала работи: Ставри Таргов
От 12 септември по-евтин паркинг в Албена

От днес, 12 септември, влизат в сила нови, по-ниски цени за паркиране и престой на автомобили във ваканционно селище „Албена“. Сумата от 5,00 лв. за 24 часа ще заплатят желаещите да оставят превозните си средства на паркинг „Автогара“. От 20,00 на 10,00 лв. пада цената за паркиране в най-близката до морето „Зелена зона“, а тази за междинната „Синя зона“ се запазва на 10,00 лв. за денонощие. Първите 30 минути от престоя са безплатни.

От „Албена“ АД припомнят, че всички водачи са задължени да вземат билет от автомобилната бариера на контролно-пропускателния пункт. На него са отпечатани точен час на влизане, както и индивидуален QR код, който дава лесен, бърз и надежден начин за безкасово заплащане на дължимата сума посредством сканирането му с мобилен телефон или таблет.

Друга опция са разположените на ключови места станции за плащане в брой или с карта, издаващи фискален бон, както и рецепциите на работещите хотели.

Всички места за паркиране в Албена са обозначени с вертикална и хоризонтална маркировка. При нарушение на правилата за движение или паркиране, съответният водач подлежи на санкция. На територията на ваканционното селище са обособени паркоместа за хора с увреждания. Цените за тяхното използване са идентични с тези на останалите.

В контекста на възприетата от компанията Стратегия за устойчиво развитие, курортният комплекс осигурява алтернативни начини за придвижване, като са налични електрически автобуси, превозващи безплатно гостите до различни точки на Албена.     

Коментари

Новини Варна