IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
11:20 | 23 септември 2022
Обновен: 00:45 | 26 април 2024

Задържаха 13 души при спецакция в Добрич

Тя има за цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и спазване на правилата за движение по пътищата

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха 13 души при спецакция в Добрич

Мащабна специализирана полицейска операция се провежда на територията на ОД на МВР Добрич. Тя има за цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и спазване на правилата за движение по пътищата. Екипи на Пътна полиция, Криминална полиция, Охранителна полиция, както и сили от Дирекция „Жандармерия“ участват в операцията.

Операцията е започнала още в четвъртък. Основните цели на операцията са установяване и задържане на издирвани лица и превозни средства, превенция и противодействие на нелегалната миграция и трафик на хора и установяване на водачи, които управляват под въздействието на наркотици и алкохол.

Към момента задържаните лица в операцията на територията на област Добрич са 13. В два частни адреса в градовете Добрич и Каварна са открити наркотични вещества, електронни везни и количества пари, задържани са двама души.

Има установени случаи и на сухопътните граници – Кардам и Дуранкулак на незаконно преминаване на мигранти, но засега те са единични. Специализираната операция продължава, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна