IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
12:00 | 25 януари 2023
Обновен: 03:52 | 16 април 2024

Полицията със спецоперация във Варненско

Задържаха 12 души

По материала работи: Ставри Таргов
Полицията със спецоперация във Варненско

Превантивна специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда на територията на гр. Варна и с. Синдел. В проверките са включени екипи на „Криминална полиция“, „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, Четвърто РУ, „СПС”, както и екипи на жандармерията.

Има изградени временни КПП-та, на които се проверяват водачи и техните  автомобили. Акцията се провежда съвместно със служители на „Енерго - Про“ и  Държавно горско стопанство – Варна.

При старта на инспекцията служителите на реда са открили огнестрелно оръжие без серийни номера, с преправена дръжка и скъсена цев. Намерени са и множество боеприпаси към нея.

Извършена е проверка в питейно заведение в областния град, в близост до учебно заведение, откъдето са иззети наркотични вещества – кокаин.

При проверка на автомобил са намерени марихуана и амфетамин, разпределени в найлонови пакетчета и подготвени за разпространение. В хода на последвалите действия са задържаните 4-има мъже, извършвали битови кражби, други двама са в ареста за шофиране без издадено свидетелство за правоуправление на МПС, двама за притежание на наркотични вещества, а шест са хванати за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както и е задържан микробус с незаконно придобит дървен материал.

По време на операцията са проверени 681 автомобила и 936 човека.

В последните месец и половина след активните полицейски действия в района на с. Синдел, са неутрализирани две групи извършители на крупни кражби на пари и вещи от частни домове.

 

Коментари

Новини Варна