IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
14:00 | 26 януари 2023
Обновен: 14:57 | 18 април 2024

Украинчета потрошиха държавна база в Кранево (Снимки)

Счупени са прозорци, панорамни стъкла, има взломено имущество по стаите...

По материала работи: Ставри Таргов
Украинчета потрошиха държавна база в Кранево (Снимки)

Четири украинчета, две от които непълнолетни, а другите малолетни, са заловени, докато извършват вандалски прояви в държавна база в село Кранево. Те са нарисували със спрей нецензурни рисунки, слогани, подтикващи към военни действия, обиди, украинското знаме и др. Надписите са на украински език.

За това съобщи на брифинг областният управител Здравко Здравков.

На вандалската дейност са се натъкнали служители на областната администрация по време на рутинна проверка на бившата почивна база на Държавно автомобилно предприятие. Тя не се използва по предназначение, но е предадена и се стопанисва от областна администрация Добрич.

“Днес при рутинна проверка на служители на областна администрация, дирекция държавна собственост, са установени лица, които се намират на територията на почивна база, дадена за управление на областния управител, тъй като е неизползваема”, каза Здравко Здравков.

Базата се намира в централната част на село Кранево. Води се бивша почивна база на Държавно автомобилно предприятие. Предадена е за разпореждане от областен управител. Базата е обявена за продажба от Агенцията по приватизацията.

“Установени са лица, които се намират на територията на тази база и извършват вандалски действия. Подаден е сигнал на тел. 112, дошъл е патрул на полицията. Задържани са четири лица – две малолетни и две непълнолетни, които са рисували със спрей.

Счупени са прозорци, панорамни стъкла, има взломено имущество по стаите, врати. Две от лицата са били на покрива на сградата, като е имало реална опасност за живота им”, каза още областният управител. Той е повикал охранителната фирма, с която има сключен договор за охраняване на този обект, за да даде обяснения.

Областна администрация ще подаде жалба в Областната дирекция на МВР за предприемане на по-нататъшни действия спрямо заловените четири лица. Те са украински граждани, колоездачи, които са тук на много дълъг лагер.

Най-вероятно пребивават в България като бежанци, но няма потвърждение за това, каза областният управител. Снети са им обяснения. Установено е къде са настанени.

“Хотелът преди четири месеца беше в прилично състояние. Поради това, че е неизползваем, е поставен под наблюдение от нас и стопанисване. Има жива охрана със СОТ. Има екип на охранителната фирма в селото, който реагира на СОТ сигнали”, каза Здравко Здравков.

Според първоначалната информация децата, извършили вандалските прояви, са колоездачи от Украйна, които са на продължителен лагер в Кранево, пише http://pronewsdobrich.bg

Коментари

Al zl p 2o11g ot 80g ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна