Представители на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ от село Синдел бяха на практика по готварство в Италия. Задграничното посещение е по проект от програма „Еразмус +“.
Учениците усвоиха тънкостите на средиземноморската кухня в южноиталианската провинция Калабрия. Децата се запознаха с нови готварски съоръжения и уреди, които се използват на Апенините.
По проекта учениците изработиха „Наръчник за работа с кухненска техника“. Той ще бъде разпространен на компактдиск сред всички професионални гимназии от Варненска област, за да им бъде от полза при обучението по „Технологично обзавеждане”.

Дигиталното евро, плащанията и идентификацията с EU Digital Wallet
Как регулациите в Европа създават финтех иновации?
Януарска „Витлеемска звезда“: Три планети в уникален парад около Слънцето
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Дортмунд с кротко, но важно 2:0 над Хофе
Две крошета по Левски след победата във Варна!
Левски заби три на Спартак във Варна
Викове "Любо, Любо" огласиха "Местая"
Дневен хороскоп за 8 декември, понеделник
Седмичен хороскоп за 8 – 14 декември
Коледните сладки на Марая Кери
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от „Нощна смяна във „Фреди“ 2“
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Среброто и медта засенчват златото като топ метали с наближаването на 2026 г.
Бъдещето на AI звучи като ехо от миналото на железниците в Дивия Запад
Ландо Норис е новият шампион във Формула 1
5 знака, че не се чувствате сигурни във връзката си, дори и да не го осъзнавате
Край на ретроградния Меркурий, 5 зодии си отдъхват
Коментари