Ученици усвоиха тънкостите на италианската кухня

Гостуваха в Калабрия

Ученици усвоиха тънкостите на италианската кухня

Представители на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ от село Синдел бяха на практика по готварство в Италия. Задграничното посещение е по проект от програма „Еразмус +“.

Учениците усвоиха тънкостите на средиземноморската кухня в южноиталианската провинция Калабрия. Децата се запознаха с нови готварски съоръжения и уреди, които се използват на Апенините.

По проекта учениците изработиха „Наръчник за работа с кухненска техника“. Той ще бъде разпространен на компактдиск сред всички професионални гимназии от Варненска област, за да им бъде от полза при обучението по „Технологично обзавеждане”.

Коментари

Област Варна
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата