IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Област Варна
14:40 | 6 март 2023
Обновен: 16:51 | 24 март 2024

Шофьор, убил колега на пътя, остава зад решетките

Пътното произшествие възникнало на 1 март на пътя София – Варна, близо до разклона за село Алваново

По материала работи: Ставри Таргов
Шофьор, убил колега на пътя, остава зад решетките

По искане на Окръжна прокуратура – Търговище, 43-годишен мъж, който при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата – управлявал автомобил без право на това и след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на хиляда, и допуснал причиняването на смърт на друго лице, остава в ареста.

С.Я. беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „Б“, във връзка с ал. 1 от НК и беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Пътното произшествие възникнало около 22:00 часа на 1 март 2023 г., на пътя София – Варна, близо до разклона за село Алваново.

Автомобилът, управляван от С.Я., навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал странично движещото се там превозно средство. В резултат от тежкото произшествие водачът на втория автомобил загинал.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества показали, че С.Я. седнал зад волана след като е консумирал алкохол.

Концентрацията в издишания въздух била 0,95 на хиляда. Освен това е констатирано, че той няма свидетелство за управление на МПС, като никога не е имал такова.

Определението на Окръжен съд – Търговище, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Новини Варна