Варна 14°
fallback
Област Варна
16:55 | 11 юни 2015
Обновен: 10:43 | 29 април 2024

Скулптори ваят шедьоври от дърво в Бяла

По материала работи: Златина Добрева

Седми национален симпозуим по дървопластика се провежда в Бяла. Той е организиран от община Бяла и Съюза на българските художници. Участват шестима наши автори, работещи в сферата на скулптурата и дърворезбата, които в продължение на две седмици реализират на място авторски произведения от дървен материал. Завършените скулптурни творби остават в Бяла, където ще бъдат експонирани в различни екстериорни пространства и ще хармонизират околната среда за жителите и гостите на града.

 

Тази година пленерът ще прдължи до 20 юни. Темата е „Придвижване през вековете”, а материалът за изработка на произведенията е масивен дъб. Произведения ваят Иван Ушев, Йордан Йорданов, Мартин Георгиев, Румен Димитров, Стоян Дечев и Тихомир Величков.

 

Фокусът на темата са животните, използвани през вековете за придвижване, служили в армиите, които са били неразделна част от бита на хората. Авторските концепции са в посока на стилизирани пластики с животински характер и абстрактни композиции, инспирирани от мотото на пленера.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback