IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
10:00 | 28 август 2023
Обновен: 14:25 | 5 май 2024

Около 500 дка широколистна гора гори между селата Блъсково и Чайка

Засега няма опасност за населените места в близост до огъня

По материала работи: Ставри Таргов
Около 500 дка широколистна гора гори между селата Блъсково и Чайка

Около 500 декара широколистна гора гори между селата Блъсково и Чайка на територията на ДГС - Провадия.

Сигналът за пожара е получен в петък, но трудния терен бави загасянето на огъня, макар че всеки ден 80 служители на горски стопанства от Провадия, Попово, Шумен, Суворово, Варна, Търговище, Цонево и Омуртаг се опитват да потушат пламъците.

Готовност за включване имат и хора от ДЛС - Паламара. Помощ на горските оказват и пожарникари от Дългопол, Провадия и Долен чифлик, като от снощи РДПБЗН са осигурили и булдозер, с който се опитват да разчистят ивици, за да попречат на огъня да се прехвърли.

Директорът на ДГС - Провадия, инж. Росен Русев съобщи, че няма опасност за населените места в близост до огъня. Той каза още, че пожарът е низов, в широколистна гора, която постепенно ще се възстанови.

Ръководството на СИДП призовава хората да бъдат особено внимателни, защото заради сушата и високите температури пожарите бързо обхващат големи територии и могат да унищожат хиляди декари с гори.

Всички, които станат свидетели на запалвания в горските територии, трябва веднага да подадат сигнал на национален телефон 112.

Коментари

11g 23g 89g nlo ( преди 8 месеца )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна