IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
10:40 | 13 септември 2023
Обновен: 09:21 | 29 април 2024

Обследват проводимостта на деретата и речните корита в Североизтока

Контролната акция ще приключи до края на месеца

По материала работи: Ставри Таргов
Обследват проводимостта на деретата и речните корита в Североизтока

Обследване проводимостта на деретата и речните корита, които са в държавните горски територии, ще бъде извършено до края на месеца във всички стопанства от системата на СИДП.

Ще бъде направен и оглед на баражите, както и тяхното състояние. За обектите, които са извън държавните територии, ще се проведат съвместни проверки с отговарящите за тях организации.

Решението за проверката е взето от директора на предприятието инж. Симеон Давидков и членовете на УС Александър Арамов и адвокат Снежка Иванова. Те очакват директорите на териториалните поделения да им предоставят доклад за състоянието на деретата и съоръженията, както и да набележат мерки ако смятат, че има участъци с намалена проводимост, които биха създали проблеми при по-обилни валежи.

На територията на СИДП обследване на деретата, речните корита и оглед на баражите се прави всяка година.

От ръководството на предприятието напомнят на гражданите, че разчитат на тях да подават сигнали на телефон 112 при нередности в горите.

Коментари

Новини Варна