IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
08:00 | 22 октомври 2023
Обновен: 20:13 | 1 май 2024

Пожар край с. Невша спря влака София - Варна

8 екипа на пожарната се бориха с пламъците

По материала работи: Ставри Таргов
Пожар край с. Невша спря влака София - Варна

Снимка Ваня Петърчева, фейсбук

Пожар край ветринското село Невша е възникнал вчера следобед. На място дойдоха осем екипа на пожарната, които се опитват да овладеят пламъците, каза за Радио Варна кметът на селото Зоя Атанасова.

В момента пожарът е локализиран.

Огънят е тръгнал от двора на една от къщите в населеното място, но заради вятъра се е разпространил бързо и е стигнал до борова гора, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Засегнати са четири къщи в съседство, които са необитаеми. Пламъците са унищожили и един автомобил, фургон и пчелин. Няма пострадали хора.

БДЖ спря движението на влакове, движещи се към и от Варна, за няколко часа, но трасето отново е пуснато.

В официалното съобщение на държавната железница бе съобщено: "Поради запалване на треви и храсти в близост до железния път, се отклонява маршрута на БВ №2613 София-Варна през гарите Шумен, Смядово, Комунари и Синдел."

Към момента вече е нормализиран графикът за движение на влаковете между гарите Провадия и Каспичан, съобщиха от БДЖ. Разписанието на влак № 2614 между двете гари беше нарушено заради пожара.

Коментари

11g 23g 89g nlo ( преди 6 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна