IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
11:40 | 28 ноември 2023
Обновен: 14:04 | 11 май 2024

Пътищата във Варненско са проходими при зимни условия

Ограничения има само в отсечките Кичево - Оброчище и Аксаковска панорама - Кичево

По материала работи: Ставри Таргов
Пътищата във Варненско са проходими при зимни условия

Всички пътни участъци от републиканската пътна мрежа във Варненска област са почистени и проходими при зимни условия, съобщиха за Радио Варна от Областното пътно управление. Единствено в отсечките Кичево - Оброчище и Аксаковска панорама - Кичево остава в сила ограничението за превозни средства над 3.5 тона.

Има все още заледени пътни участъци. 14 машини са на терен и обработват пътните настилки, поясниха още от ОПУ - Варна.

В Област Добрич пътищата са отворени за движение, в това число отсечките Добрич-Варна, Дуранкулак-Варна и Добрич-Оброчище, съобщиха от местното областно пътно управление.

Ограничение има за тежкотоварните автомобили над 12 тона по пътя между Добрич и Силистра в района на село Коларово. Същото ограничение важи и за пътя между село Орляк и границата с Шумен.

Пътните настилки са все още хлъзгави, но се обработват от 18 снегопочистващи машини. По-рано тази сутрин в района на село Методиево е имало закъсал автомобил с украински граждани и се е наложила намесата на фандрома, за да бъде изтеглена колата. От ОПУ - Добрич, призовават шофьорите да карат внимателно.

Коментари

Новини Варна