IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
11:40 | 9 февруари 2024
Обновен: 15:38 | 27 април 2024

Тикнаха зад решетките девненец, пребил жена си

Мъжът е на 48 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Тикнаха зад решетките девненец, пребил жена си

Районен съд – Девня, уважи искането на Териториалното отделение на Районна прокуратура – Варна, в града и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 48-годишен мъж, обвиняем за отправени от него закани за живота на жената, с която живеел на семейни начала, и за причинени й леки телесни повреди в условията на домашно насилие.

Х.М. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 144, ал.3, т.1 и т.3 във връзка с ал.1 от НК и за престъпление по чл. 131, ал.1, т. 5а, във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено в ранните часове на 5 февруари 2024 година. След възникнал скандал между мъжа и жената той започнал да я удря по тялото.

Нанесъл й побой, в резултат от който пострадалата получила наранявания по цялото тяло. Освен това Х.М. я душил, заплашвайки я, че ще я убие. Преди да спре, взел и телефона на жената, за да не може тя да сигнализирана за случилото се.

Малко след като обвиняемият заспал, пострадалата потърсила своя съседка и я помолила за помощ.

Незабавно след получения сигнал на ЕЕН 112 е образувано досъдебно производство. Х.М. е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. От днес мъжът е задържан под стража.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд във Варна.

Коментари

Новини Варна