IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
18:19 | 19 август 2015
Обновен: 15:22 | 22 април 2024

Колежът по туризъм се сдоби с нова сграда

Професионалната техническа гимназия в район „Младост” във Варна подслонява ВУЗ-а

По материала работи: Борис Проданов
Колежът по туризъм се сдоби с нова сграда

Колежът по туризъм се мести в сградата на бившата Професионална техническа гимназия в район „Младост” във Варна, реши правителството днес.
Това става възможно, след като правителството отне от МОН управлението на сградите на бившата Професионална техническа гимназия в район „Младост” и ги предостави безвъзмездно за управление на Икономическия университет в града за нуждите на Колежа по туризъм.


По този начин ще бъде решен дългогодишният проблем с базата на Колежа по туризъм, който в момента се помещава в част от сградата на Музикалното училище.


Така ще се обезпечи нормалният учебен процес и образователната дейност и на Колежа по туризъм, и на Националното училище по изкуствата „Добри Христов”, пише в решиението на кабинета.


"Исторически ден! Приключи 43-годишната сага!", написа в профила си във Фейсбук директорът на колежа Стоян Маринов.


"Изстрадана победа, но заслужена и сладка! Да ние честото!" - пише в сайта на колежа.


След днешното решение на правителството в новата си сграда Колежът по туризъм във Варна ще изгради отдавна планираните специализирани кабинети по сервитьорство, екскурзоводство и чужди езици, обясни още Стоян Маринов.

Коментари

Новини Варна