IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
12:50 | 5 октомври 2015
Обновен: 10:28 | 15 април 2024

С изнесени приемни консултират фермери във Варненско

Датите за октомври са 6-и (Ветрино), 14-и (Вълчи дол), 21-и (с. Блъсково) и 28-и (Суворово)

По материала работи: Борис Проданов
С изнесени приемни консултират фермери във Варненско

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще проведе 4 изнесени приемни в област Варна през октомври. На 6-и от 13 до 16 ч. експертите ще гостуват в сградата на общината във Ветрино. На 14 октомври в кметството на Вълчи дол е втората приемна за месеца със същите часове за консултации на фермерите. Другите 2 са в кметството на с. Блъсково (община Провадия) на 21-и от 13,30 до 15,30 ч. и на 28 октомври в Суворово (пак по същото време) в Общинската служба по земеделие.

 

До края на годината НССЗ ще проведе още 6 приемни в областта – 3 през ноември и 3 – декември.

 

По време на изнесените приемни земеделските производители могат да получат на място актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони включително и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., схемите за директни плащания и националните  схеми за подпомагане.

 

Целта на приемните е да се разшири и улесни достъпа на земеделските производители до консултантските услуги на службата.

 

Информация за провеждането на изнесени приемни, както другите консултантски и информационни дейности на НССЗ може да намерите на интернет страницата на службата в рубрика “Обучения и информационни дейности”.

Коментари

Новини Варна