IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
17:08 | 23 януари 2016
Обновен: 07:15 | 19 май 2024

С подновен ски-влек посрещна зимата ски-пистата във Вълчи дол

Идват от Варна, от Шумен, от Добрич...

По материала работи: Юлиян Атанасов
С подновен ски-влек посрещна зимата ски-пистата във Вълчи дол

Единствената в Североизточна България ски-писта е край град Вълчи дол, само на 50-ина километра от морето. Тази година тук посрещнаха зимата с подновен ски-влек и след обилните снеговалежи очакват гости от цялата страна, предава БНТ.

 

Само преди ден в цялата община Вълчи дол пътищата бяха непроходими и преспи по метър затрупваха дворовете. Тук обаче са свикнали с такова време и не наричат снега бедствие, а повод да отидат на ски. Преди години предприемчиви жители на града превърнали просеката на близкия хълм в ски писта. И оттогава това е любимо място за отдих не само на местните хора.

 

Идват от Варна, идват от Шумен, от Добрич, миналата година идваха чак от Плевен. Доволни са хората, каза Йордан Данев, технически организатор. Вярно, пистата е дълга едва 250 метра, но това е напълно достатъчно, за да превърне един слънчев зимен ден в истински празник.

 

При това удоволствието струва 2 лева на ден. Таксата е за поддържане на ски-влека. Той е обновен съвсем наскоро и отговаря на всички изисквания за безопасност. От общината се готвят до края на годината да ремонтират и близката хижа.

Коментари

Новини Варна