IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
16:06 | 3 септември 2016
Обновен: 15:23 | 26 април 2024

С 600 кг прясна риба започна Тринадесетото издание на “Миден и Рибен Фест 2016“

Фестът продължава днес и утре

По материала работи: Юлиян Атанасов
С 600 кг прясна риба започна Тринадесетото издание на “Миден и Рибен Фест 2016“

Началото на тридневните празници поставиха рибарите от сдружение „Черноморски изгрев“, които изпържиха и раздадоха безплатно на гостите на феста 600 кг прясна риба. Щандове на майстори-готвачи предлагаха изобилие от рибни и мидени морски дарове, децата имаха възможност да се забавляват в творческа работилница за сувенири с тема морски елементи.Музикалната програма, която съпътства „Миден и рибен фест 2016“ се откри с рок групите JEREMY? и Legendaria.Вечерта на 3 септември на сцената ще се изявят група „Тумбаито“ и Калин Вельов. На 4 септември се очакват Поли Петрова и Тодор Върбанов.

Морските празници откри кметът на общината Нина Ставрева, която пожела на гражданите и гостите на Каварна добро настроение и незабравими спомени с 13-ото издание на фестивала. Джемалдин Алиев от рибарски сдружение „Черноморски изгрев“ сподели, че за разлика от миналата година риболовният сезон през тази е започнал нормално и колегите му вече са хванали много чернокоп, барбун и сафрид, с които изобилствало по това време Черноморието.

Четете още: Още от средновековието на нос Калиакра са яли миди

Коментари

Новини Варна