IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
12:09 | 22 декември 2016
Обновен: 09:56 | 21 април 2024

Община Добрич възнамерява да поеме дългосрочен дълг от 11 млн. лв.

Ще бъде съфинансиран проектът за обновяване на водния цикъл в общината

По материала работи: Борис Проданов
Община Добрич възнамерява да поеме дългосрочен дълг от 11 млн. лв.

Община Добрич възнамерява да поеме дългосрочен дълг от 11 000 000 лева, съобщават от кметската управа. С по-голямата част от банковия кредит - до 10 000 000 лева, ще бъде съфинансиран проектът за обновяване на водния цикъл в общината. В рамките на проекта, който е сред най-големите по оперативната програма "Околна среда", се предвижда да бъдат напълно рехабилитирани 77 километра водопроводи, 4 километра канализационни колектори, да бъде модернизирана пречиствателна станция за отпадни води край близкото село Врачанци.


С останалия ресурс от банковия заем общината възнамерява да изгради система за видеонаблюдение, да предприеме конструктивно укрепване на сградите на детски градини, както и да осигури мостово финансиране на проекти по оперативни програми.


Предвижда се дългосрочният дълг да бъде покрит до 15 години. Общественото обсъждане за поемане на дълга ще се състои на 29 декември.

 

БТА

 

Още по темата: Близо 11 млн. дка са засетите площи с пшеница

Коментари

Новини Варна