IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
12:15 | 10 януари 2017
Обновен: 20:19 | 27 март 2024

На ски пистата във Вълчи дол откриха сезона

Снежната покривка е около 30 см.

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Вълчи дол, архив

В Североизточна България днес се очакват нови валежи от сняг, което е добра новина за почитателите на зимните спортове.

 

Във Вълчи дол се намира единствената ски писта в Североизточна България. За пистата местните с гордост казват, че е единствената между Карпатите и Стара планина. 


Ски сезонът във Вълчи дол започна вчера, а местните очакват той да продължи цял месец, съобщава "Дарик".
 

Към момента снежната покривка е около 30 см. От вчера работи и ски влекът, който от миналата година е с подменено въже и гарантирана безопасност. Цената му е по-скоро символична - 2 лева за ден, разкри техническият организатор Йордан Донев.
 

Пистата е дълга 250 и широка около 20 метра. Денивелацията не е голяма - 7-8 метра, но спокойно става за спускане със ски, сноуборд или шейна.

 

Пътят от Варна до Вълчи дол е проходим при зимни условия, уверява Йордан Донев. Пък и в Долината на вълците не наричат 30-сантиметровата снежна покривка бедствие, а повод да отидат на ски.
 

За да практикуват зимни спортове на истинска ски писта там ходят ентусиасти от Варна, Добрич и Шумен. Имало е случай скиори да пристигнат чак от Плевен.


Четете още:
Зимна феерия във Варна
 

Коментари

Новини Варна