IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
09:48 | 16 януари 2015
Обновен: 14:01 | 20 май 2024

Ученици от Долни чифлик отиват на парламентарен контрол

Гимназистите от СОУ „Васил Левски” ще се срещнат и с омбудсмана

По материала работи: Златина Добрева
Ученици от Долни чифлик отиват на парламентарен контрол

Гимназисти от СОУ „Васил Левски” в Долни чифлик ще посетят Народното събрание и ще се срещнат с омбудсмана на Република България. На 22 и 23 януари те ще наблюдават на живо петъчния парламентарен контрол. След това ще се срещнат и ще имат възможност да зададат своите въпроси на Константин Пенчев. Визитата се осъществява благодарение на кмета на община Долни чифлик Борислав Натов и със съдействието на Красимира Анастасова – народен представител от Трети варненски многоизбирателен район. Това е награда за учениците и за тяхната работа по европейските проекти Twinning, Comenius и Erasmus.
През 2014 г. училището бе отличено с Национален знак за качество за работата си по Twinning проекта Be multicultural! и е една от 13-те български образователни институции, удостоени с признанието Европейски знак за качество. „Пътуването до София насърчава участието на младите хора в демократичния живот и участието им в процеса на вземане на решения по проблеми и въпроси, важни за тяхното бъдеще”, обясни кметът Борислав Натов.

Коментари

Новини Варна