Плажовете в Слънчев бряг са готови за първите туристи
От утре те стават охраняеми
Публикувана: 31 May 2020 | 16:46

Трите плажни ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, са в изряден вид и готови да посрещнат първите туристи, съобщават от курорта.

 

Всички концесионери в курорта са спазили сроковете и са изпълнили изрядно задълженията си по договорите. Чадърите и шезлонгите вече са поставени по пясъка, а между тях има достатъчно голямо разстояние, което гарантира безопасността на плажуващите.

 

Всички ивици са заравнени, обезпаразитени и почистени. От 1 юни, когато официално ще бъде открит сезона за плажовете,  в Слънчев бряг ще заработят и медицинските пунктове с необходимото оборудване и реанимационен екип.

 

От утре плажът става охраняем. Плажната ивица ще има спасители, поставени са вишките. Точно в 8.00 часа ще застъпи първата смяна спасители. В първите дни на юни по пясъка ще обикалят мобилни двойки спасители всеки ден без
почивка до 18.00 часа.

 

Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани. Наполовина са по-ниски цените за плажните принадлежности в курорта.  Освен за шезлонг, летовниците ще плащат и по-малко за сянката на
плажа.

 

Цените са по 4 лева за всяка от двете екстри. Спазено е стриктно изискването за 50 на сто свободна зона. Там плажуването е безплатно. И този сезон по цялата ивица ще бъде осигурена жива охрана, която ще следи за реда и спокойствието на почиващите.

 

 

Служителите по ивиците са взели изключителни мерки, свързани с хигиената, които ще гарантират безопасността на туристите.

 

Черно море

Коментари ( 0 )