В Приморско и Царево хотелите са пълни
Повечето туристи са от България, но има и чужденци
Публикувана: 3 Aug 2020 | 15:50

Сезонът в община Приморско е добър предвид пандемията, обясни кметът д-р Димитър Германов. Заложихме на рекламна стратегия за привличане на българските туристи, уточни той:

 

Факт е, че българският турист, за нас, е най-добрият турист. Най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин.

 

Сега това, което направихме като стратегически ход през реклами и всичко останало, показва ефект. Да, действително има туристи. Няма как да са пълни хотелите на сто процента при положение, че 70% от туристите са били западни.

 

Имам предвид Чехия, Словакия и Полша, в Китен пък Украйна и Русия. Няма как да достигнем тази цифра, но ние трябва да сме доволни от това, което се случва.

 

Искам да благодаря на всички български граждани, които са предпочели българското Черноморие и разбира се, Приморско и Китен.

 

В момента в Приморско има и чуждестранни гости. Това са чехи и поляци, допълни Германов.


В Царево сезонът започна още през април, много хора дойдоха и не си тръгнаха, каза кметът на Царево Георги Лапчев. Притесняваме се дори, че има повече туристи от очакваното:

 

Недоволните са единствено тези, които получават отказ да се регистрират в хотел, защото няма празни места.Така ще е до средата на септември. Дано да няма проблем с тази ужасна болест. Всички виждаме какви са стойностите на заразените.

 

За момента не се отразява на туризма. Напротив, туризмът в същинското Южно Черноморие протича по брилянтен начин.

 

Ако продължава така, ще се допрем до стойностите от миналата година, което е прекрасно.

 

В Царево са пристигнали и първите украинци и чехи, обясни още Лапчев.

 

БНР

Коментари ( 0 )