Мним доктор мами в Ловешко, иска пари за операции
Две баби дали на ало измамника над 5000 лв.
Публикувана: 13 May 2019 | 18:07

Мним доктор мами възрастни хора в област Ловеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 72-годишна жена от с. Врабево е негова станала жертва.

Рано сутринта в петък тя получила две последователни обаждания на стационарния и на мобилния си телефон от непознат мъж, който се предствали за доктор. Поискал пари за спешна операция за очите на дъщерята на възрастната жена. Освен пари "докторът" поискал и хранителни продукти, които били нужни за следоперативно възстановяване на пациентката.

Няколко часа по-късно пенсионерката доброволно предала 1200 лева и хранителни продукти на непознат мъж, който се придвижвал с лек автомобил. Полицаите установили превозното средство и 48-годишен мъж от с. Казачево. Той бил ползван в схемата като "муле", станало ясно от обясненията му. Разказал още, че получил обаждане от непознат, представящ се за служител на Ловчанска митрополия, който му наредил да вземе от жена в с. Врабево дарение.

Тъй като не получил допълнителни указания, мъжът оставил парите и продуктите в митрополията, откъдето полицията ги иззела. По случая в РУ-Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В неделя отново мъж, представящ се за доктор, се обадил по телефона на 81-годишна жена от с. Брестово и поискал да му бъдат предоставени пари за спешна операция на очите на снахата на набелязаната жертва.

Старицата събрала и дала на непознат мъж сумата от 4000 лева. По случая е образувано досъдебно производство и РУ-Ловеч продължават работа по него.

dnes.bg

Коментари ( 0 )