Разследват медицинска сестра, задигнала 1 200 лв. от покойник
Служителката изтеглила парите от дебитната карта на починалия
Публикувана: 27 Sep 2019 | 9:31

Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново е разследвана за мародерство.

 

Историята е от края на февруари т.г. На починал мъж в урологията е задигната дебитна карта, от която са източени 1200 лева. Основен заподозрян от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е медицинска сестра.

 

„Разбрахме, че едната дебитна карта е изчезнала. Пин кодът беше записан при личните му документи”, каза съпругата на покойния мъж Десислава Вачева пред Нова, цитирана от dnes.bg.

 

Семейството на починалия подава сигнал до банката и полицията за кражба. Въпреки блокирането на дебитната карта, от нея е изтеглена сумата от 1200 лева. Подозренията на близките водят до медицинска сестра от урологията.

 

„Портмонето беше в болницата, при него, в неговата стая. Една сестра влиза и му вади портмонето, докато му търси личната карта”, допълва Вачева.

 

Разследващите също стигат до медицинската сестра, която е засечена от камерите на банкомат да тегли пари от картата на починалия в два поредни дни. Пред следователи тя заявява, че пациентът й предоставил картата с пин кода, за да й услужи с пари, които й трябвали.

 

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване на вина от съда, служителката ще бъде дисциплинарно уволнена.

 

Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната във Велико Търново. Досъдебното производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.

Коментари ( 0 )