IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
09:55 | 11 октомври 2019
Обновен: 12:48 | 19 март 2024

Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради тикви

Пияният ром бил хванат да краде от собствениците

По материала работи: Пламен Янков
Снимка:Пламен Гутинов, архив

Мъж на 55 години от ромския кв. "Изток" на Пазарджик е починал в ареста на местното полицейско управление, след като е бил пребит от търговци на тикви, пише "24 часа", позовавайки се на полицията в града.

 

В ранните часове в сряда починалият се прокраднал до купчина тикви, разтоварени за продажба на паркинг в близост до църквата "Св.Петка" в града. Успял да вземе няколко, когато бил усетен от търговците, собственици на стоката, които дремели в автомобила си, пише dnes.bg.

 

Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче - и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията.

 

Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал крадливия ром и го откарал в полицейското управление. След преглед от лекар, който не установил причина задържаният да бъде освободен, мъжът бил оставен в ареста.

 

След около два часа обаче дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Извиканият на място медицински екип само констатирал смъртта на мъжа. Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

 

След като това станало ясно, тримата търговци от Добрич са били незабавно задържани. На двама от тях, единият от които е 14-годишното момче, са повдигнати обвинения за убийство и с постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик са задържани за 72 часа. Третият е освободен, след като не са установени данни, че е участвал в побоя над крадеца.

 

Починалият мъж е с криминални регистрации за кражби и отдавна е известен на полицията. По неофициална информация, когато тръгнал да краде тиквите, той е бил пиян. Разследването на случая е поверено на следствения отдел към прокуратурата заради участие на непълнолетно лице в убийството.

Коментари

Новини Варна