Престъпна група разпространявала големи количества тютюн
Задържани са 7 души, 18 адреса са претърсени в Цалапица и Пловдив
Публикувана: 16 Oct 2019 | 16:51

Разбиха престъпна група за разпространение на големи количества тютюн. Акцията е проведена на 15 и 16 октомври, в нея са участвали специпрокуратурата, ГДБОП и служители на Териториалната служба "БОП" - Пловдив, Пазарджик и Смолян, съобщиха от прокуратурата, цитирани от dnes.bg.

 

Проведени са съвместни действия по разследване на организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив.

 

До момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски. Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата. Разпитани са свидетели.

 

Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г. Най-често участници в групата изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми.

 

При операцията 7 души са задържани за срок до 24 часа. Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализирната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

Коментари ( 0 )