IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
09:26 | 12 ноември 2019
Обновен: 03:53 | 25 март 2024

Арестант нападна полицай с дръжка от метла и избяга

28-годишният мъж е обявен за общонационално издирване

По материала работи: Пламен Янков
Снимка:Пламен Гутинов, архив

28-годишен мъж е обявен за общодържавно издирване, след като ударил с дръжка от метла полицай по време на изтърпяване на арест, съобщава МВР-Бургас, цитирани от dnes.bg.

 

На 11 ноември около 16.50 часа от помещенията за настаняване на задържани по реда на Указа за борба с дребното хулиганство за почистване около Пето Районно управление – Бургас, е изведен 28-годишен мъж от с. Градец, общ. Котел. Той изтърпявал 14-дневна присъда, влязла в сила от 6 ноември, наложена от съда в Карнобат.

 

Половин час по-късно той нападнал охраняващия го полицай, използвайки дървената дръжка на метлата. Нанесъл му удар в гърба, който повалил униформения, а затворникът побягнал в посока на бл. 57 в к-с "Лазур", укривайки се в района на железопътния прелез на бул. "24-ти Приморски пехотен полк" и парк "Езеро". Обявен е за общодържавно издирване. От нападението полицаят не е получил сериозни наранявания.

Коментари

Новини Варна